Entrevista a Laura Del Aguila

La Laura Del Aguila és una dels nostres professors de Lindy-hop. Fa dues temporades que és professora a la nostra escola.

Segur que l’heu vist per aquí…irradia energia, és bona ballarina, divertida, espontània, creativa, riallera…

Vols conèixer-la una mica més?

_DSC0648

Laura, quina edat tens? On vius?

Tinc 29 anys i visc a Girona

Quan i per què vas començar a ballar?

Vaig començar a rebre classes de dansa fa uns sis anys. La meva millor amiga i jo volíem fer una activitat juntes i ella tenia moltes ganes de provar el Lindy-hop. Quan em va ensenyar un vídeo de Lindy-hop, vaig veure que jo volia ballar com ells.

A part de les teves classes de Lindy-hop, a què et dediques?

Sóc professora de disseny de moda i confecció de nens i adults.

El ball forma part del teu dia a dia?

Sí, actualment faig classes de ball, però és que provablement sense música al món, jo moriria! Quan m’aixeco, quan cuino, quan netejo, quan cuso…em poso música i ballo.

T’agradaria aprendre a ballar alguna altra disciplina?

Estic fent tot el possible per endinsar-me al món del Shuffle. No té res a veure amb el que he estat fent fins ara… i em torna boja!

A part del Lindy-hop, quins altres estils t’agraden?

Anteriorment havia estat instructora de Zumba. Amb Zumba aprens diferents estils de ball que han fet que m’enganxi una mica a cadascun d’ells. Però en general la dansa urbana, per a mi una assignatura pendent, m’agrada moltíssim.

Ritmes ràpids o lents?

Sóc una camaleó i una tot terreny! Tot i que actualment em decanto més per ballar lent i molt musical.

Quin tipus de música escoltes en el teu temps lliure?

De tot, sobretot segons el meu estat d’ànim. M’agrada escoltar des de cantautors fins a música electrònica. Però si es tracta de donar-me una mica d’energia per a sortir al carrer ballant…escullo els ritmes llatins.

Sabem que una bona condició física és important per ballar. Fas algun tipus de manteniment o esport per estar en forma?

Fa una mica més de nou anys que entreno pel meu compte. Personalment trobo que una bona condició física hauria de ser present a qualsevol persona, no només a ballarins, però sí que ajuda, sense dubte. Actualment faig entrenament funcional, on combinem mobilitat, agilitat i força, i CrossFit. M’agrada aprendre de totes les disciplines i quedar-me amb les coses bones de cadascuna essent conscient dels meus límits i possibilitats. I estirar, sobretot! Els músculs necessiten estar relaxats i flexibles per poder donar-ho tot en qualsevol moment.

Descubre todas las clases y horarios de la escuela.

Ven a aprender y saca el bailarín que llevas dentro.