Entrevista a Laura Rojo

D'on ets?

Sóc nascuda a Anglès, però visc a Girona actualment.

Quina edat tens?

26 anys acabats de complir!

Com vas començar a ballar?

Vaig començar a ballar de petita, als 6 anys. La manera és curiosa, jo vivia a Anglès, i just al cantó de casa van posar una escola de ball, i la meva mare veient que sempre estava ballant per casa amb els seus talons, va anar cap allà i va dir: Quina activitat teniu per aquesta nena tan nerviosa? Tot el dia està ballant i amb talons! I bé, l’activitat perfecte varen ser els balls de saló.

Quant fa que fas classes?

Des del principi del 2016, un any i mig aproximadament.

_DSC0355

Què és el que més t'agrada de ballar?

Difícil pregunta perquè m’encanta ballar-ho tot.. però em deixaré sentir… els balls llatins. La música, els passos, l’estil, la interpretació que se’ls hi ha de donar van molt amb la meva personalitat i m’hi sento molt còmode ballant-los. Amb balls llatins em refereixo tant els de competició, que són cinc: samba, cha-cha- cha, rumba bolero, pasodoble i jive com els socials, la salsa i la bachata. De fet, el que m’agrada més és poder ballar, la competició em serveix per tenir una motivació i aprendre moltísim, i els socials em serveixen per ballar cada setmana “por ahí” i així compartir-ho amb altre gent. També al ballar Zumba puc posar-me en forma i ballar cançons i estils com ara el reggaeton, el merengue, dembow, pop, cumbia..etc i ensenyar com ballo a la gent!

Tens cançó preferida? Quina és?

No, cada setmana canvio de cançó! Sóc la típica que quan surt una cançó i m’encanta no paro d’escoltar-la! Ara mateix? La Havana de Camila Cabello, te un rollo de cha- cha-cha que m’encanta!

Com vas descobrir la Zumba?

La vaig descobrir a Anglaterra fa uns 5 anys quan vaig anar a treballar allà. I va ser perquè la meva companya de feina hi anava i sabent que a mi m’agradava ballar em va dir si volia anar-hi. I em va encantar per tres motius, primer la mescla d’estils diferents en una hora (ara salsa, ara cumbia, ara reggaeton..), segon es ballen cançons actuals que escoltes per la radio i d’aquesta manera les pots ballar, i finalment, el cardiofitness afegit, vaig fer una suada! Ah! M’ha faltat que ens ho vam passar genial, rient i amb un somriure tota l’estona! I mira, al cap d’uns anys, intento transmetre tot això quan faig classes i sobretot quan ve algú nou, ja que la primera impressió és important!

Per a les classes de Zumba has de memoritzar un munt de coreografies i a més conèixer molt bé la música. Com et prepares les classes?

Primer de tot, escoltant molt la cançó. D’aquesta manera conec la composició (del “estribillo”, els versos, la introducció, el final..). Després amb la meva súper llibreta, ho apunto i vaig pensant possibles passos. També acostumo a treballar amb altres professors i d’aquesta manera intercanviem passos i coreografies. Zumba com a instructor també ens proporciona cançons i coreografies pròpies. Per acabar, torno a escoltar la cançó everywhere anytime pensant amb la coreo i repetint la coreografia entre 3 a 5 cops, fins que estic segura i cap a classe!

Quin consell donaries a algú que vol venir a una classe teva per primera vegada?

Sempre dic al mateix: primer peus i després mans. És a dir, primer fer els passos bé i després coordinar-los amb els braços. I a disfrutar! Al fer classes a diferents llocs, amb alumnes diferents i a vegades sempre hi ha algú nou (sobretot als gimnàs) cada dia és una nova classe!

Actualment practiques ball esportiu i t'estàs preparant per anar a competir. Quan us estrenareu?

Si actualment ens estem preparant per competir en balls llatins de competició. Segurament a principis del 2018 ja sortirem a pista!

Quant temps dediques a l'entrenament?

Entrenem junts un cop a la setmana, ja que ell és de Barcelona, i després sols també entrenem. Apart, també rebem classes de tècnica de llatins cada setmana.

A part de Zumba i del ball esportiu, també sabem que balles salsa i bachata i t'agradamolt sortir a ballar. Ens podries dir què sents quan practiques Zumba, ball esportiu i salsa/bachata?

Sento que sóc jo, com he dit va molt amb la meva personalitat. M’agrada molt ballar amb gent i passar-nos- ho bé, a més coneixes a molta gent nova i pots aprendre molt! Com que m’encanta ensenyar sempre el millor, si surts a ballar veus les novetats en música, balls, passos… i d’aquesta manera estàs sempre al dia.

En el món del ball, com qualsevol altre, hi ha gent que s’hi dedica professionalment i altre com a un complement laboral, creus que hi ha competència per treballar-hi?

Sincerament, la competència és bona, ja que fa que estiguis al dia i no t’estanquis. Al dedicar-me al ball i cada cop estar més endins d’aquest món, veus de tot, hi ha gent que veus que s’ho treballa i ajuda als demès, i altres, que van.. diferent, amb altres aires. Però bé, jo sempre intento donar el millor de mi i aprendre de tot i de tothom i sobretot, disfrutar d’aquest món tan bonic! Una vegada em van dir una frase que em
va encantar: “una flor no deixa de florir perquè les altres ho facin”. Així que sóc una floreta més!

És cert això que diuen, que qui comença a ballar ja no para mai? Creus que seguiràs ballant sempre?

Això espero! Des de petita que ballo, així que porto uns 20 anys ballant! Referent el que diuen que qui comença a ballar ja no para, suposo que depèn de cada persona, si ho portes dintre no crec que paris mai, si ho fas per divertir-te però les teves prioritats són unes altres, potser ho deixes durant un temps però tornaràs! El que et dona el ball és més del que et penses, t’expresses amb el teu cos i deixes de pensar (bé, a vegades la coreografia 😉 ). Com sempre dic, “la danza es el único arte en el que nosotros mismos somos el material del que el arte esta hecho” I això, m’encanta!

Bé, moltes gràcies i esperem que segueixis ballant i ensenyant a ballar!
Gràcies a vosaltres i a l’escola i esperem seguir ballant molt de temps!

Descubre todas las clases y horarios de la escuela.

Ven a aprender y saca el bailarín que llevas dentro.