Noies, pugeu als talons i a ballar!

No li donem importància als nostres peus fins que ens comencen a fer mal. Són la primera part amb la que prenem contacte amb la realitat cada dia. En ells s’hi veuen representades de forma esquemàtica totes les parts del cos i els seus òrgans. És essencial cuidar-los, i encara més si realitzes una activitat que depèn directament d’ells com és el ball.

Per què fer servir talons per ballar?

  • Et sentiràs més alta i estilitzada. Per tant, creixerà la teva autoestima
  • Enfortiràs encara més les teves cames, turmells i glutis
  • El teu moviment es veurà més elegant
  • Milloraràs la teva postura corporal, sobretot part de l’abdomen i lumbars
  • Milloraràs l’equilibri
  • Cremaràs més calories (està demostrat)

Però…no tot són avantatges. Sabem que és dolorós portar-los, sobretot quan t’inicies al ball o bé quan portes moltes hores amb ells posats.

Et deixem alguns consells per escollir una sabata adequada per a tu i com hauries de cuidar-la.

  • Alçada. Ni molt menys quant més alta sigui la sabata millor ballaràs ni més estilitzada se’t veurà. Hauries de fer servir una alçada que et permetés seguir articulant el peu i trepitjar amb tota la part davantera de la teva planta essent capaç de recollir tot el teu pes en ella. De res serveix anar molt alta si acabes caminant amb les cames flexionades per mantenir l’equilibri.
  • Mobilitat dels dits. Haurien de tenir la màxima mobilitat possible. Evita aquelles sabates que oprimeixin els dits i que t’impossibilitin moure’ls.
  • No per molt macos són millors. La indústria del calçat ha arribat a crear preciositats: parts en forma de trena, sivelles, incrustacions metàl·liques, decoracions amb pedres brillants, purpurines, adornaments florals amb relleu…hi ha de tot i més. Tot el que et puguis imaginar. Però, no et deixis emportar per la primera impressió! Pensa que hauràs de portar-les durant hores i abans de tot han de ser còmodes. A l’hora de comprar-les centra’t en si són aptes per a tu i si et permetran ballar bé. Per molt que brillin, si te les has de treure al cap de deu minuts…de poc et serviran.
  • Qualitat/preu. Una bona sabata de ball és cara. Normalment solen anar pels 80€-120€. Encara que si en vols una de bona i amb un disseny una mica especial pot ser més cara. Actualment també podràs trobar algun “outlet” per internet amb molt bons preus o bé segones marques que són bastant més econòmiques. És important que t’asseguris que estiguin fetes amb materials nobles i no sintètics, ja que aquests últims fan suar més el peu i fins i tot poden fer-te ferides. Com a tot a la vida, el preu està en algun lloc…Segurament la sabata cara tingui millor qualitat, encara que això no significa que si te’n compres una de barata et surti de mala qualitat. Sempre hi ha qui diu que una sabata barata li ha durat tota la vida.
  • Reserva les teves sabates només per ballar. La majoria d’elles estan fetes única i exclusivament per ballar a sales de ball, no per anar pel carrer, així que convé reservar-les només per ballar. S’aconsella portar-les en una bossa i canviar-te quan arribis a la teva escola/sala de ball. Si camines amb elles pel carrer les pots fer malbé o fins i tot trencar-ne les soles. Pensa que les soles estan fetes de “pell volta”, material molt flexible que fa lliscar fàcilment però també manté una bona subjecció. Si es mulla en excés, s’esquerda o perfora ja no et serviran.
  • Realitza exercicis per enfortir els peus. Si no estàs acostumada a l’alçada de la sabata, segur que els primers dies acabes amb mal de peus, i fins i tot amb la sensació de cruiximent/fiblades a la planta del peu. Es deu a que la musculatura dels teus peus/turmells/cames no està acostumada a l’alçada i per això està fluixa. Aconsellem que facis alguns exercicis que no et portaran més de 10 minuts i et faran millorar la teva musculatura i treballar el teu equilibri. Hauries de fer-los amb les sabates posades.
    • Flexions de turmells (peus junts). Eleva’t sobre la part davantera de la planta dels peus el màxim que puguis i després baixa poc a poc els talons al terra. Evita caure de cop sobre els talons. Has de treballar no només la força per pujar sinó també per baixar. Pots fer 3 sèries de 20 repeticions (poc a poc, si corres tampoc serveix!)
    • Flexions de turmells (només 1 peu). Repeteix l’exercici anterior però aquesta vegada primer un peu i després l’altre. 3 sèries de 10 repeticions cada peu.
    • Mantenir l’equilibi (peus junts). Puja de nou sobre la part davantera de la planta. Hauràs de mantenir l’equilibri durant 1 minut, sense baixar els talons al terra. Repeteix l’exercici 3 vegades.

Esperem haver-te ajudat! Si tens qualsevol dubte, contacta amb nosaltres i intentarem ajudar-te en el que necessitis.

 

Descubre todas las clases y horarios de la escuela.

Ven a aprender y saca el bailarín que llevas dentro.