Primer dia de classe

Primer de tot, no t’angoixis

Les classes de ball estan fetes per aprendre. Tot i així, és comú sentir el següent:

-“Però…jo no he ballat mai…”

-“Els meus amics diuen que sóc una mica descoordinat”

-“No tinc sentit del ritme”

No et preocupis! És lògic que no en sàpigues, sinó no te faria falta apuntar-te a ballar. Els professors saben perfectament que ni tu ni els teus companys sabeu ballar, així que el curs començarà des de zero.

Seguiré el ritme del grup?

Si comenceu tots alhora, el més normal seria que tots evolucionéssiu de manera semblant. Sempre hi ha algú que se’n surt pitjor i algú que aprèn abans que la resta. Això depèn de la capacitat que tingui cadascú per retenir la informació, quantes vegades necessita cadascú repetir les seqüències o moviments per aprendre’ls i la pròpia coordinació.

Pensa que aprendre a ballar no és el mateix que aprendre un idioma o estudiar matemàtiques. El tipus d’aprenentatge s’assembla més a aprendre un esport. Primer de tot el cervell ha d’entendre el que vols fer, després enviar una senyal al teu cos per a que ho executi i finalment realitzar les repeticions que precisis per tal d’aprendre-ho. Si ja has practicat algun esport anteriorment, segurament et sigui més senzill ja que el mètode d’aprenentatge ja el coneixeràs

Preocupa’t per tu, no miris als altres

Has de preocupar-te només de si tu estàs entenent el que diu el professor. En el moment de practicar, evita fixar-te en com ho fan els altres per recordar les seqüències o moviments. El que tu aprenguis depèn només de tu, així que de poc servirà copiar dels companys. Si tens por de no saber fer-ho sol, no et preocupis i pregunta al professor davant de qualsevol dubte. Per això hi és!

Evita les distraccions

És comú en algunes classes que la majoria de gent tingui el telèfon mòbil a la butxaca o a prop i estiguin pendents de si tenen trucades, missatges…Centra’t. Tens 1 hora per gaudir d’allò que t’agrada, molt diferent al que fas durant el teu dia a dia i a més tens el propòsit d’aprendre. De veritat que a totes les hores del dia reps trucades importants? Aparta el teu mòbil i dedica’t 1 hora a tu mateix! Segur que si tens algun missatge pots esperar una estoneta a respondre.

Aprofita per conèixer gent

Ballar és una boníssima manera de socialitzar-se. Segur que coneixeràs gent interessant a la teva classe. Així que, a part d’aprendre a ballar…aprofita per ampliar el teu cercle d’amistats!

Descubre todas las clases y horarios de la escuela.

Ven a aprender y saca el bailarín que llevas dentro.